Monthly Makers: Garn

När jag fick veta att Monthly Makers oktober-utmaning var "garn", blev jag så vansinnigt ställd. Jag har gjort tusen miljoners saker i garn och kände att idéerna var slut. När jag blev less på att känna mig ställd sökte jag på mitt kära Pinterest och hittade den gamla klassikern "julgransbollar inlindade i garn", vilket påminde mig om att jag tänkt göra exakt samma sak förra julen. Hade till och med köpt tre big ass flirtkulor till detta, men tog aldrig tag i det. Då hade jag tänkt linda in dem i vitt garn av olika kvalité och tjocklek (och ja, jag tror att det hade blivit jättefint!) för att det skulle matcha med temat i 2014 års gran.


Nu letade jag rätt på bollarna och valde ut ett petrolfärgat garn och två växtfärgade garner som jag fått av en kompis (här har jag använt dem tidigare; det är ett magiskt garn som aldrig tar slut, till min stora lycka). Jag använde vanligt vitt skollim men eftersom det är omöjligt att inte få det på fingrarna är nackdelen att det också färgar av sig på garnet.

Det är lite trixigt att få garnet att ligga "dikt an" och inte glipa, och det bästa tips jag kan ge är att helt enkelt göra ena halvan i taget. Alltså börja i ena änden och linda/limma garnet tills du kommit halvvägs. Då vänder du på bollen och börjar linda från andra hållet tills hela bollen är fylld. Nackdelen med denna metod är dock att du kommer att måsta fylla i sista biten (glipan) med tillklippta garntåtar, eftersom det aldrig kommer att bli jämna lager (förlåt, det är helt omöjligt att förklara detta utan bilder).

 
Eftersom jag bor i en grotta var jag tvungen att fota utomhus, och då var det ändå nödvändigt att använda ISO 400! Utomhus! Vid 13-tiden! (sommartid). Man baxnar. Önskar verkligen att jag hade en systemkamera, men å andra sidan är det många systemkameraanvändare som ändå klagar på att det inte går att fota under vinterhalvåret, och jag kanske också blir sån. Vet en bloggare (med alla tänkbara resurser) som klagar över detta varje år. Ni vet när man får en stark känsla av att man vill ge någon en fet jävla bitchslap? Med knogjärn? Så känner jag då. Over and out.

Comments

 1. Så fina bollar! Som små planeter som svävar fritt.

  ReplyDelete
 2. Kul och fint med garnbollar! Tycker färgerna var riktigt fina. Både för sig och tillsammans.

  ReplyDelete
 3. Fina att ha vilken årstid som helst/Linda

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kul att du tycker att de passar året om! Hade inte tänkt tanken tidigare, men det är ju skitbra med dekorationer som inte är säsongsbundna.

   Delete
 4. Älskar din humor! =) Big ass-bollarna blev superfina och även jag tycker att de ser ut som planeter.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha! :D Tack för din kommentar. Gillar att ni är flera som tänker på planeter, det skulle jag aldrig ha kommit på själv! :)

   Delete
 5. Fargene er jo bare kjempefine sammen! :D Disse pene garnkulene passer jo til alt :)

  ReplyDelete
 6. Jättehärliga bollar och vad fina de är som åter-runt-prydnader! Passar både i gran och ris och fönster :) Jag blev sugen på att prova metoden fast med en twist... Återkommer om det blir av!

  Och vad gäller kameror är det svårt för alla såhär års. Det är klart att en bättre kamera har lite mer ljusinsläpp och möjliggör lite bättre bilder, men i avsaknaden av naturligt ljus spelar det tyvärr väldigt liten roll. Oavsett utrustning måste en nästan ha en studioanläggning med bra belysning för att kunna fota produktbilder på vinterhalvåret. En bloggares sorg och eviga kamp mot naturen! Själv får jag försöka hinna ta alla bilder jag behöver om helger och morgnar, haha.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ågud vad spännande, du måste säga till om du gör nån slags variant på bollarna!! Jag är jättenyfiken! :D Förresten kul att du påpekar att de passar året om - jag tror att det beror mycket på valet av garnfärg.

   Haha, jag tycker att det är jättestor skillnad ang. kamerorna, men jag fattar att ljuset (eller snarare bristen på det) är en pain in the ass för alla...STOR igenkänning på det där med att det bara går att fota på vissa tider!! "Panikfotning" brukar jag kalla det när man bara har typ en timma per dag på sig att ta alla bilder. :D

   Delete
 7. Vad fina bollar! Håller med om att absolut passar året runt :) Gillar den blåa bäst, riktigt fin färg!

  ReplyDelete

Post a comment

Popular Posts